ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ

Muş Alparslan Üniversitesi ve VEDAŞ İş Birliği Protokolü İmzaladı

03.04.2024 13:07

Muş Alparslan Üniversitesi ve VEDAŞ İş Birliği Protokolü İmzaladı

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) ile Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ)arasında, öğrencilere uygulamalı elektrik eğitimi sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Bu stratejik iş birliği, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyerek öğrencilere saha deneyimikazandırmayı amaçlıyor.

Düzenlenen protokole Üniversitemiz adına TBMYO Müdürü Dr. Öğr. ÜyesiFatih Şevgin ve VEDAŞ adına VEDAŞ Destek Hizmetleri Müdürü Şenol Büte katılım sağladı.

TBMYO Elektronik ve Otomasyon ile Elektrik ve Enerji Bölümleri öğrencilerine uygulamalı derslerin VEDAŞ eğitim sahalarında belirlenecek ortak eğitim programı çerçevesinde uygulanması yönünde yapılan iş birliği protokolü, öğrencilere elektrik alanında geniş bir saha deneyimi kazandıracak. Protokol kapsamında öğrenciler, elektrik sayaçları bağlantıları, arıza analizi, kayıp-kaçak tespiti, 3-fazlıtransformatörlerin yapısı, çeşitleri ve bağlantıları, izolatörler, kesiciler, ayırıcılar, parafudrlar, paratonerler, enerji dağıtım iletkenleri, direkleri ve çeşitleri gibi konularda sahada uygulamalı eğitimler alacaklar.

Protokolün öğrencilere sunduğu avantajlar konusunda açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Şevgin, "Öğrencilerimiz, bu iş birliği sayesinde teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulacaklar. Sahada gerçekleşecek eğitimler, öğrencilerimizin mesleki gelişimine büyük katkı sağlayacak. Ayrıca, sektör temsilcileri ile doğrudan etkileşimde bulunarak, sektörün ihtiyaçlarına uygun yetişmiş eleman olmalarına olanak tanıyacak. Bu iş birliği, sadece Muş Alparslan Üniversitesi ile VEDAŞ arasında değil, aynı zamanda benzer protokollerin farklı kurumlarla da yapılmasının önünü de açacak. Bu tür ortaklıklar, öğrencilere endüstri standartlarına uygun eğitim alma imkânı sunarak mezuniyet sonrasında daha rekabetçi bir pozisyon elde etmelerine yardımcı olacaktır. Bu bağlamda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’a, öğrencilerimizin eğitim-öğretim kalitesini artırmak adına yapılan girişimlerde vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.